اساسنامه
موسسه فرهنگی پیام غدیر
ماده1: نام- (موسسه فرهنگی پیام غدیر) که به لحاظ اختصار در این اساسنامه موسسه نامیده میشود.
ماده2: مرکز موسسه: تهران خیابان ایران، کوچه شهید مجتبی گل محمدی پلاک 31-29.
ماده3: مدت- از تاریخ تأسیس به مدت نامحدود.
ماده4: هدف- تأسیس و اداره واحدهای آموزشی و تربیتی براساس معتقدات دین مبین اسلام و مذهب حقه جعفری در داخل و خارج کشور
تبصره: موسسه میتواند کسب درآمد برای هزینههای خود و توسعه آن، واحدهای اقتصادی و یا شرکتهایی طبق ضوابط تأسیس و یا راسا اقدام نماید.
ماده5: موسسین- اعضاء هیئت موسس سه نفرند به این شرح:
حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج سید علی اکبر حسینی- آقای حسن کرباسچی- آقای علی سعیدینژاد.
تبصره1: هیئت موسس بعد از انتخاب و معرفی هیئت امناء از بین خود و دیگران، سمت و مسئولیتی به عنوان موسس نخواهد داشت. بلکه از آن پس به عنوان هیئت امناء انجام وظیفه مینماید.
تبصره2: هیئت امناء در اولین جلسه خود یک نفر رئیس و یک نفر دبیر انتخاب خواهد کرد.
ماده6: دارائی موسسه- مبلغ 1000.000 ریال است که از طرف افراد خیر تأمین گردیده، و همچنین کلیه وجوه و هدایایی که از این پس از جانب اشخاص حقیقی و حقوقی به موسسه اهداء میشود چنانچه مورد قبول هیئت امناء و یا هیئت مدیره قرار گرفت جزو امکانات و دارائی موسسه محسوب خواهد شد و هیچگونه حقی برای کسی متصور نیست.
تبصره1: این موسسه غیرانتفاعی و غیرسیاسی است و تابعیت جمهوری اسلامی ایران را دارا میباشد و در جهت تحکیم اهداف نظام جمهوری اسلامی میکوشد و چنانچه هرگونه امکاناتی تحصیل کند منحصرا متعلق به موسسه بوده و صرف اهداف آن خواهد گردید.
ماده7: هریک از اعضاء هیئت امناء مکلفند یک نفر مسلمان شیعه اثنی عشری را که دارای اخلاق پسندیده و علاقمند به امور تعلیم و تربیت باشد، به عنوان جانشین خود به هیئت امناء معرفی نمایند. و هیئت امناء در اولین جلسه خود صلاحیت معرفی شدگان را رسیدگی کرده و با اکثریت آراء به تصویب میرسانند و باید نتیجه را برای انجام تشریفات قانونی به اداره ثبت شرکتها ارسال دارند، همچنین جانشینان هیئت امناء که پس از فوت یا کنارهگیری یا عزل عضو اصلی به عضویت در هیئت امناء نائل میشوند نیز باید به طریق فوق جانشینان خود را انتخاب نمایند و مسئولیت اجرای این ماده تا انحلال موسسه به عهده هیئت امناء خواهد بود به طوری که تعداد اعضاء هیئت امنا در هیچ زمان نباید از 12 نفر کمتر باشد.
تبصره1: چنانچه هریک از اعضاء هیئت امناء کتبا استعفاء و یا از حضور در جلسات بدون عذر موجه اعراض نماید هیئت امناء موضوع را مورد بررسی قرار داده و عنداللزوم جانشین وی را به عضویت دعوت مینماید.
تبصره2: چنانچه هریک از اعضاء هیئت امناء به تشخیص حداقل 4/3 اعضاء هیئت امناء محجور یا مشهور به فساد اخلاق گردد و یا اینکه زیان واضح به منافع و اهداف موسسه وارد نماید. از سمت خود عزل شده و در مورد جانشین وی یا فرد دیگری هیئت امناء اتخاذ تصمیم مینماید و صورتجلسه مربوطه جهت انجام تشریفات قانونی به اداره شرکتها ارسال میگردد.
ماده8: مجمع عمومی عادی سالیانه هیئت امناء در سه ماه اول هر سال مالی موسسه به دعوت کتبی رئیس هیئت امناء تشکیل خواهد شد.
ماده9: هیئت امناء میتواند در طول سال بطور فوقالعاده تشکیل جلسهدهد. این نوع جلسات به دعوت رئیس هیئت امناء و یا به درخواست 5 نفر از اعضاء هیئت امناء و یا اکثریت اعضاء هیئت مدیره و یا بازرس تشکیل خواهد شد.
تبصره: جلسات هیئت امناء حداقل3/2 اعضاء رسمیت پیدا خواهد کرد و مصوبات با اکثریت آراء موافق، نافذ و معتبر خواهد بود و چنانچه در مرتبه اول این حد نصاب حاصل نشد. مجمع برای بار دوم ظرف 10 روز از تاریخ جلسه اول مجددا دعوت میشود که مصوبات در جلسه دوم مشروط بر آنکه حداقل نصف اعضاء هیئت امناء در جلسه شرکت کرده باشند، با رای اکثریت حاضر معتبر خواهد شد و در صورت عدم تشکیل جلسه، جلسه سوم با افراد حاضر رسمیت یافته و با اکثریت آرا مصوبات آن معتبر خواهد بود.
ماده10: حدود اختیارات هیئت امناء بشرح زیر میباشد:
الف. در مجمع عمومی عادی سالیانه:
1- استماع و رسیدگی به گزارش هیئت مدیره و بازرس.
2- بررسی و تصویب بیلان مالی سالیانه موسسه و پیشنهادات هیئت مدیره.
3- تصویب خط مشی و تامین بودجه یکساله به پیشنهاد هیئت مدیره.
4- انتخاب اعضاء هیئت مدیره و بازرس.
5- تعیین روزنامه کثیرالانتشار.
6- بررسی و تصویب صلاحیت مسئولین اصلی (مدیر عامل، مسئولین واحدها) که از طرف هیئت مدیره معرفی خواهد شد.
7- انتخاب عضو جدید هیئت امناء و تایید صلاحیت عضو جانشین.
ب- در مجمع عمومی فوق العاده:
1- تغییر و اصلاح مواد اساسنامه.
2- تصمیم بر انحلال موسسه.
3- تغییر اعضاء هیئت مدیره موسسه.
4- اتخاذ تصمیم راجع به تاسیس واحدهای آموزشی و تربیتی و همچنین اقتصادی به منظور خودکفائی موسسه.
بطور کلی مجمع عمومی کلیه اختیارات لازم و قانونی را در حدود موضوع و اجرای اهداف موسسه بطور نامحدود برای اداره کامل موسسه دارا بوده و میتواند اختیارات خود را کلا یا بعضا به هیئت مدیره واگذار نماید.
ماده11: موسسه به وسیله هیئت مدیرهای مرکب از حداقل پنج نفر عضو اصلی و دو نفر عضو علیالبدل که بوسیله هیئت امناء برای مدت دو سال انتخاب خواهند شد، اداره میشود.
تبصره1: حداقل 2 نفر از اعضای اصلی هیئت مدیره از بین هیئت امناء انتخاب خواهند شد.
تبصره2: اختیارات و مسئولیتهای اعضاء هیئت مدیره پس از انقضاء مدت مزبور تا انتخاب هیئت مدیره بعدی به قوت خود باقی است.
ماده12: هیئت امناء یک نفر را بعنوان بازرس اصلی و یک نفر را به سمت بازرس علیالبدل از بین خود یا خارج برای مدت یکسال انتخاب مینماید. بازرسی که از خارج انتخاب میشود ممکن است از بین اشخاص حقوقی باشد.
ماده13: وظائف بازرس بشرح زیر است:
الف- رسیدگی به امور مالی و تهیه گزارش برای مجمع عمومی.
ب- بررسی گزارش سالیانه هیئت مدیره و تهیه گزارش عملکرد برای مجمع عمومی.
ج- گزارش هرگونه تخلف هیئت مدیره از مفاد اساسنامه به مجمع عمومی.
تبصره1: بازرس میتواند بدون داشتن حق رای در جلسات هیئت مدیره شرکت کند.
تبصره2: کلیه اسناد و مدارک در هر زمان بدون قید و شرط باید برای بررسی در اختیار بازرس قرار گیرد.
ماده14: هیئت مدیره در اولین جلسه خود یک نفر رئیس و یک نفر نایب رئیس انتخابمینماید و یکنفر را نیز از بین خود یا اشخاص خارج به سمت مدیرعامل انتخاب
و برای تصویب به هیئت امناء معرفی مینماید.
ماده15: جلسات هیئت مدیره ماهی یکبار و با اکثریت تشکیل خواهد شد و تصمیمات متخذه با موافقت حداقل بیش از نصف آراء حاضرین نافذ و معتبر میباشد. هیئت مدیره موظف است مذاکرات و تصمیمات هرجلسه را در دفتری ثبت و به امضاء حاضرین در جلسه برساند.
ماده16: خدمات هیئت مدیره و امناء افتخاری است، ولی مدیران واحدها میتوانند با تصویب هیئت مدیره حقوق دریافت دارند.
ماده17: هیئت مدیره نسبت به اجرای اهداف موسسه و با توجه به تصمیمات متخذه مجامع هیئت امناء بطور کلی اختیار و مسئولیت شرعی و قانونی خواهد داشت به استثناء موارد ذیل:
1- خرید و فروش اموال غیرمنقول.
2- عقد هرگونه قرارداد عادی و رسمی خارج از توان موسسه.
3- صرف اموال و امکانات موسسه در اموری که مربوط به اهداف آن نباشد.
ماده18: هرگاه یکی از افراد هیئت مدیره در امور موسسه اقدامی برخلاف مواد اساسنامه و تصمیمات هیئت مدیره بنماید و یا شخصا برخلاف شئونات اسلامی و انقلابی و مصالح موسسه عملی مرتکب شود هیئت مدیره موظف است مراتب را به هیئت امناء گزارش نماید و مجمع مزبور موظف است بمنظور احقاق حق موسسه اقدامات لازم را بعمل آورد.
ماده19: دارندگان حق امضاء کلیه چکها و سفته ها اسناد رسمی قراردادهای تعهدآور با امضاء 1- مدیر عامل و 2- رئیس هیئت مدیره یا یکی از اعضاء مدیره، با مهر موسسه، و نامهها و اوراق عادی با امضاء مدیر عامل و در غیاب مشارالیه با امضاء یکی از اعضاء هیئت مدیره با مهر موسسه معتبر خواهد بود.
تبصره: کلیه مدارک، پروندهها، نوشتجات در مراکز اصلی موسسه نگهداری میشود.
ماده20: سال مالی موسسه از اول تیر تا آخر خرداد ماه هر سال شمسی است. هیئت مدیره موظف است در پایان هرسال تحصیلی صورت درآمد و هزینه و خلاصه بیلان موسسه را تهیه و به مجمع عمومی عادی سالیانه تسلیم نماید.
ماده21: درآمدها و هزینه های موسسه در دفاتر قانونی ثبت و بیلان آن در پایان آن در پایان هر سال مالی به مقامات ذیربط ارائه خواهد شد.
ماده22: کلیه وجوه مازاد بر هزینه های موسسه در حساب مخصوص بنام موسسه نزد بانکها و یا موسسات مالی معتبر کشور نگهداری خواهد شد.
تبصره: مصوبات و صورتجلسات هیئت امناء و هیئت مدیره در دفاتر مخصوص ثبت و به امضاء خواهد رسید.
ماده23: موسسه دارای مهر و آرام مخصوص بوده که با مسئولیت هیئت مدیره استفاده خواهد شد و مدیر عامل در حفظ و حراست آن مسئولیت قانونی دارد.
ماده24: هرگونه تغییردر مواد اساسنامه و ارکان موسسه درصورتی معتبر و قابل اجراء خواهدبود که پساز تصویب 4/3 اعضاء حاضر در جلسه هیئت امناء به تایید مقامات قانونی برسد.
ماده25: تغییر محل موسسه و نشانی هیئت مدیره و صاحبان امضاء به اطلاع مقامات ذیربط خواهد رسید.
ماده26: انحلال موسسه- در صورتی که مجمع عمومی فوقالعاده با 5/4 آراء اعضاء حاضر در جلسه به انحلال موسسه رای دهد، در همان جلسه مدیر یا مدیران تصفیه و حدود اختیارات آنها تعیین میشود. هیئت تصفیه موظف است به حسابها رسیدگی نموده و پس از پرداخت دیون و وصول مطالبات باقیمانده دارائی موسسه را با اذن ولی فقیه و در صورت عدم امکان، مرجع اعلم زمان به انتخاب مجمع عمومی با رای اکثریت بمصرف امور خیریه مشابه برساند. و در غیراین صورت با کسب نظر، وزارت امور اقتصادی و دارائی صرف احداث و تاسیس مدرسه گردد.
ماده27: این اساسنامه در 27 ماده، و 14 تبصره توسط هیئت موسس به تصویب رسید.